דילוג לתוכן הראשי

יפן 27.7.2010- 1.8.2010


בתור מורה לאמנות מזה 14 שנים אני זוכה מדי פעם לרגעי נחת. לאחד מהרגעים האלו זכיתי השנה כאשר שתי תלמידות שלי נבחרו לייצג את מגמות האמנות בארץ בפסטיבל אמנות בינלאומי שנערך בטוקיו- יפן. העבודה נבחרה על ידי צוות שיפוט בראשות ד"ר נעמי יפה המפ"מר לאמנות במשרד החינוך מתוך עבודות של בוגרי מגמות האמנות בכל הארץ. בדרך כלל פרויקט גמר הוא פרויקט אישי לכל תלמיד, אך הפעם את הפרויקט יצרו שתי תלמידיות יחד. התלמידות - גל זובקוב ואורלי מטייב מתיכון על שם רבין בקרית גת- בחרו לרומם את נשות המשפחה שלהן. על בסיס תמונות ישנות הן יצרו רישומים ריאליסטים- כל אחת ארבעה רישומים, בהם יצרו גניאולוגיה נשית. החיבור הראשוני נוצר בשל היותן חברות טובות מאוד מזה כמה שנים ובשל העובדה שתמיד שואלים אם הן קרובות משפחה בשל הדמיון ביניהן.  הבנות חיברו סיפור משפחתי משותף ששימש כרקע לעבודות עצמן.
הארגון שעומד מאחורי פסטיבל חשוב זה הוא ארגון IFAC- International Foundation for Arts and Culture שבראשו עומד מר. הנדה - ארגון שתומך באמנויות שונות בכל העולם ובין שאר הפעילויות החשובות שלו מכנס מידי שנה תלמידים מכל העולם לפסטיבל אמנות פלאסטית בטוקיו. העבודות המייצגות נבחרות על ידי המדינות ונשלחות ליפן שם הן מוצגות במוזיאון  UENO - המוזיאון המלכותי לאמנות בטוקיו. מתוך 8-10 עבודות שכל מדינה שולחת, נבחרת עבודה אחת מנצחת. התלמיד היוצר והמלווה שלו זוכים לכרטיס טיסה לטוקיו להשתתפף באירוע. הזוכה מקבל גם פרס כספי מכובד. מכיוון שהועדה המארגנת שולחת כרטיס לתלמיד אחד, ראש עיריית קרית גת, מר אבירם דהרי, נרתם לממן את הכרטיס לתלמידה הנוספת.
וכך טסנו ליפן- גל אורלי ואני. התארחנו בטוקיו עם קבוצה של עוד 12 תלמידים ומלוויהם ממדינות שונות: יפן, מלזיה, אינדונזיה, סין, אנגליה, אירלנד, מיאנמר, סינגפור, פיליפינים, מצרים וקמבודיה. טיילנו בטוקיו ומסביב לה ונכחנו בטקס הפתיחה החגיגי שנערך בנוכחות שגרירי המדינות המשתתפות. המארחים היפנים עשו כל שביכולתם כדי להנעים לנו את הביקור וליצור קשרים בין התלמידים. ביקרנו במקדשים יפנים, באתר מעיינות חמים, שטנו על אגם בספינת פיראטים, כמובן בילינו גם במרכזי קניות (כי אי אפשר בלי) ובמסעדות משובחות. תוך כדי שמענו קצת היסטוריה ובעיקר יצרנו קשרים עם אנשים מיוחדים מרחבי העולם כשהדבר שמחבר בינינו הוא קודם כל האמנות. הביקור היה מהנה ביותר וזכינו לחוויה מיוחדת במינה.





ארוחת ערב
נציגי שגרירות ישראל ביפן עם גל אורלי ואילת בטקס הפתיחה
נהגי ריקשות במקדש אסקסה- טוקיו
חברי המשלחות
הכניסה למקדש אסקסה, טוקיו
טוקיו בלילה
בטקס החגיגי: עומדים נציגי המדינות ומר. הנדה חמישי משמאל. יושבים התלמידים הזוכים

תגובות

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע את דעתך

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אליזבת ויג'ה לה ברון- ציירת ואמא במאה ה18

מאמר זה מבוסס על עבודה סמינריונית שהוגשה לפרופ' יוני אשר, החוג לתולדות האמנות, אוניברסיטת תל אביב, 2003 .  תמונות וביבליוגרפיה מרכזית  בסוף המאמר אליזבת ויג'ה לה ברון,  Elisabeth Vigee Le Brun   ,   1755-1842 מי שמגיע למוזיאון או פותח ספר של תולדות האמנות, לרוב יתקל בציורים של גברים ולכן הדעה הרווחת היא שאין בכלל ציירות נשים, אך מסתבר שיש אמניות נשים במאה ה18 ואף כאלו שהיו מפורסמות מאוד בזמנן והתפרנסו בכבוד מיצירתן. אך דרכן של אמניות אלו לא הייתה קלה וגם כאשר הגיעו למעמד הנכסף   תמיד הייתה סביבן חרושת של שמועות ודעות קדומות כגון שגברים הם אלו שמציירים להן את ציוריהן.   הדעה המקובלת הייתה שלציירות "אין את היד (הכוח), את הראש (ההגיון) ואת הלב (התשוקה) שמאפשרים לצייר ציור היסטורי טוב".   מה שהטבע כן העניק לנשים זה את היכולת לחקות . ציור דיוקן אינו קשה מנטאלית כמו ציור היסטורי והוא דורש רק כשרון טכני ואת היכולת לחקות את הטבע.     המקור לדעות אלו הם הדיונים המדעיים של המאה ה18 על רוחן וגופן של נשים, הרחם הפך להיות האיבר שמופ...

ציפורים בגיל- תערוכת פיסול ציפורים במוזיאון הארץ

השנה נענתי לקריאה של  שלומית חפר  להצטרף למדריכי קרמיקה  שעובדים עם בני הגיל השלישי ברחבי הארץ, להשתתף בתערוכה שתתקיים במוזאון ארץ ישראל. פניתי עם הרעיון ל תמר רום   ממחלקת הרווחה במועצה אזורית באר טוביה. תמר  התלהבה והוציאה את כל הרעיון אל הפועל. במהלך השנה עברתי ב 8 מושבים וקיבוץ אחד ברחבי המועצה ופגשתי את הנשים הנהדרות שמשתתפות בפעילות במועדונים שבישובים. במהלך שני מפגשים יצרנו ציפורים  מושבניקיות- ציפורים בעלות אופי חקלאי. מפגש אחד הוקדש  להצגת הנושא והכנת הציפורים ומפגש שני לצביעתן בצבעים עליזים. העבודה  היתה מאתגרת בשל העובדה שעברתי בין המושבים עם "סטודיו נייד", סוחבת חימר וכלי עבודה וחוזרת עם ציפורים צבועות ויבשות אל הסטודיו. אך מעבר לזה המפגשים היו שמחים ועליזים, כשנשים שלרובן זוהי ההתנסות הראשונה עם החומר נהנו מהחידוש ומהאתגר ונתנו ליצירתיות שלהן ביטוי. התערוכה נפתחה באופן רשמי ביום חמישי 6.7.2017 ותימשך עד אוקטובר 2017. מתוך טקסט התערוכה:" במשך השנה האחרונה עמלו כ-2,500 אזרחים ותיקים, פסלים ויוצרים בקרמיקה ביותר מ-100 מרכ...

עץ משפחה משפחת קריף