דילוג לתוכן הראשי

קיר אריחים בביתם של דפי וקובי ומתכון

לפני כשנה הגיע אלי זוג שחיפש אריחים לקיר הכניסה לביתם הנבנה בניצן. הם לא חיפשו אריחים סטנדרטים אלא אריחים שיהיו בעלי משמעות עבורם. אריחים שיהוו סמלים מההווה והעבר שיזכירו את מקום המגורים הקודם עם קשר לזה הנוכחי.
ישבנו, שוחחנו, העלנו רעיונות, מגבלות וחלומות. עשיתי כמה סקיצות ברישום ובחומר והנה התוצאה.
החלטנו על ארבעה מוטיבים: מגדל דוד בירושלים, כינור דוד כפי שמופיע בפסיפס בית הכנסת בעזה, עץ תמר ומבנה הישיבה בישוב נווה דקלים. כל מוטיב חוזר על עצמו ארבע פעמים בוריאציות שונות : כתבליט מפוסל על גבי האריח, כתחריט מופשט בשתי צורות שונות, עם תוספת זהב ובלי.
האריחים שובצו על קיר לבן מול דלת הכניסה לבית בתוך נישה שהוכנה במיוחד עבורם. הם מוקפים במסגרת יפה של אריחי משרביות בגוון ירוק זית ותאורה נסתרת.




שיבוץ האריחים בתוך מסגרת של משרביות בצבע ירוק זית

סידור האריחים
 ומתכון של דפי לגרגרי חומוס חמים, רכים ונהדרים.
מבשלים את גרגרי החומוס, מוסיפים, מלח, פלפל, שמן זית, לימון וזעתר ומגישים חם. תענוג.

תודה לליאורה לוי מקימת 'אוריתא' שהפנתה אלי את קובי ודפי.


תגובות

  1. אילת יקרה,
    הקיר מדהים ביופיו. התרגשתי מאוד מהמוטיבים ובמיוחד מהעשייה היצירתית שלך מהם. העיצוב, הצבעים, המעין רישום שהצלחת ליצור מהאריחים, התבליטים, המעין תחריטים, הכל מדהים בעיני.
    ואני כל כך שמחה גם בשבילך וכמובן גם בשביל קובי ודפי על החיבור הכל כך מוצלח ועל התוצאה המרגשת מאוד.
    תמשיכי ליצור תמיד.
    ליאורה

    השבמחק
  2. תודה ליאורה. אני שמחה שאת אוהבת.

    השבמחק
  3. מאוד יפה, מאוד ווינטג'י :)

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע את דעתך

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אליזבת ויג'ה לה ברון- ציירת ואמא במאה ה18

מאמר זה מבוסס על עבודה סמינריונית שהוגשה לפרופ' יוני אשר, החוג לתולדות האמנות, אוניברסיטת תל אביב, 2003 .  תמונות וביבליוגרפיה מרכזית  בסוף המאמר אליזבת ויג'ה לה ברון,  Elisabeth Vigee Le Brun   ,   1755-1842 מי שמגיע למוזיאון או פותח ספר של תולדות האמנות, לרוב יתקל בציורים של גברים ולכן הדעה הרווחת היא שאין בכלל ציירות נשים, אך מסתבר שיש אמניות נשים במאה ה18 ואף כאלו שהיו מפורסמות מאוד בזמנן והתפרנסו בכבוד מיצירתן. אך דרכן של אמניות אלו לא הייתה קלה וגם כאשר הגיעו למעמד הנכסף   תמיד הייתה סביבן חרושת של שמועות ודעות קדומות כגון שגברים הם אלו שמציירים להן את ציוריהן.   הדעה המקובלת הייתה שלציירות "אין את היד (הכוח), את הראש (ההגיון) ואת הלב (התשוקה) שמאפשרים לצייר ציור היסטורי טוב".   מה שהטבע כן העניק לנשים זה את היכולת לחקות . ציור דיוקן אינו קשה מנטאלית כמו ציור היסטורי והוא דורש רק כשרון טכני ואת היכולת לחקות את הטבע.     המקור לדעות אלו הם הדיונים המדעיים של המאה ה18 על רוחן וגופן של נשים, הרחם הפך להיות האיבר שמופ...

ציפורים בגיל- תערוכת פיסול ציפורים במוזיאון הארץ

השנה נענתי לקריאה של  שלומית חפר  להצטרף למדריכי קרמיקה  שעובדים עם בני הגיל השלישי ברחבי הארץ, להשתתף בתערוכה שתתקיים במוזאון ארץ ישראל. פניתי עם הרעיון ל תמר רום   ממחלקת הרווחה במועצה אזורית באר טוביה. תמר  התלהבה והוציאה את כל הרעיון אל הפועל. במהלך השנה עברתי ב 8 מושבים וקיבוץ אחד ברחבי המועצה ופגשתי את הנשים הנהדרות שמשתתפות בפעילות במועדונים שבישובים. במהלך שני מפגשים יצרנו ציפורים  מושבניקיות- ציפורים בעלות אופי חקלאי. מפגש אחד הוקדש  להצגת הנושא והכנת הציפורים ומפגש שני לצביעתן בצבעים עליזים. העבודה  היתה מאתגרת בשל העובדה שעברתי בין המושבים עם "סטודיו נייד", סוחבת חימר וכלי עבודה וחוזרת עם ציפורים צבועות ויבשות אל הסטודיו. אך מעבר לזה המפגשים היו שמחים ועליזים, כשנשים שלרובן זוהי ההתנסות הראשונה עם החומר נהנו מהחידוש ומהאתגר ונתנו ליצירתיות שלהן ביטוי. התערוכה נפתחה באופן רשמי ביום חמישי 6.7.2017 ותימשך עד אוקטובר 2017. מתוך טקסט התערוכה:" במשך השנה האחרונה עמלו כ-2,500 אזרחים ותיקים, פסלים ויוצרים בקרמיקה ביותר מ-100 מרכ...

עץ משפחה משפחת קריף