דילוג לתוכן הראשי

סימפוזיון תל חי 2014- רשימה 2

השנה בסימפוזיון התארחו

 SERGEI ISUPOV 

TESSA WOLFE MURRAY

רינה  פלג


לצידם הדגימו שני אמנים צעירים, ישראלים מנל מורקוס ואורן ארבל שלצערי לא מצאתי אתר שלהם. 

סרגיי איסופוב- אמן רוסי  שחי היום בארה"ב יוצר כלים ופסלים ועליהם הוא מצייר חזיונות סוריאליסטים שהזכירו לי   איקונות רוסיות גדולות עיניים וציורים של הירונימוס בוש. הציור שלו צבעוני ומרהיב ומותאם לפני השטח עליהם הוא מצוייר.
טסה מורי - אמנית בריטית יוצרת עבודות שימושיות ודקורטיביות שמה שמייחד אותה הוא שיטת הצביעה, הצבעוניות ושימוש בשריפת עישון ממוקדת אותה היא הדגימה והתמונות שלה מובאות כאן. מעניין היה לראות את המצגת שבה היא הראתה את מקורות ההשראה לצבעוניות ולטקסטורות מתוך צילומי נוף אורבני וטבעי, בחריצי המדרכות ומכסי הביוב.
רינה פלג - אמנית ישראלית שחיה שנים בארה"ב ולאחרונה שבה לארץ,  יוצרת מבנים מכילים וגדולים מחוליות, משתמשת בתבניות שונות ויוצרת מיצבים מהאלמנטים הפיסוליים שהיא יוצרת.

והנה התמונות: קודם סרגיי איסופוב, אחר כך טסה מורי , רינה פלג ובסוף האמנים הצעירים מנל מורקוס ואורן ארבל.




פסל ועליו ציור












הטקסטורה על האגרטלים נעשית על ידי חותמות. במקרה זה החותמת היא סדק שהיה בכביש, עליו היא הניחה חומר ושרפה.


תהליך השירפה נעשה בתוך פיילה עטופה בנייר כסף, מלאה בחול. את העננים משיגה טסה באמצעות נסורת טבולה בספירט לבן אותה היא מפזרת על הכלי במקומות שבהם היא רוצה את העישון. היא מדליקה את הנסורת ומכבה לאחר זמן קצר (דקות בודדות)




אגרטל לאחר שריפת עישון מדוייקת ומדודה. הצבעוניות מושגת באמצעות אנגובים, ללא גלזורה כדי שהצבע יספוג את העשן גם אחרי שריפה גבוהה

אריח לאחר שריפת עישון




שתי דוגמאות לעבודות של רינה פלג מתוך המצגת





מנל מדגימה הדפס על גוף קרמי. מנל משתמשת בצילומי זירוקס אותם היא מעבירה אל הכלי בטככניקת הדפס
אורן יוצר אובייקטים שונים כחלק מלמידה של תהליך. האובייקטים נעשים בטכניקות שונות של תבניות יציקה ולחיצה, גזירה והדבקה. את האובייקטים השונים הוא מצרף לכדי גוף פיסולי.











לקריאה של פוסטים קודמים על הסימפוזיון- הכנסו לכאן ותגללו למטה- כל הפוסטים הקודמים בנושא נמצאים בדף זה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אליזבת ויג'ה לה ברון- ציירת ואמא במאה ה18

מאמר זה מבוסס על עבודה סמינריונית שהוגשה לפרופ' יוני אשר, החוג לתולדות האמנות, אוניברסיטת תל אביב, 2003 .  תמונות וביבליוגרפיה מרכזית  בסוף המאמר אליזבת ויג'ה לה ברון,  Elisabeth Vigee Le Brun   ,   1755-1842 מי שמגיע למוזיאון או פותח ספר של תולדות האמנות, לרוב יתקל בציורים של גברים ולכן הדעה הרווחת היא שאין בכלל ציירות נשים, אך מסתבר שיש אמניות נשים במאה ה18 ואף כאלו שהיו מפורסמות מאוד בזמנן והתפרנסו בכבוד מיצירתן. אך דרכן של אמניות אלו לא הייתה קלה וגם כאשר הגיעו למעמד הנכסף   תמיד הייתה סביבן חרושת של שמועות ודעות קדומות כגון שגברים הם אלו שמציירים להן את ציוריהן.   הדעה המקובלת הייתה שלציירות "אין את היד (הכוח), את הראש (ההגיון) ואת הלב (התשוקה) שמאפשרים לצייר ציור היסטורי טוב".   מה שהטבע כן העניק לנשים זה את היכולת לחקות . ציור דיוקן אינו קשה מנטאלית כמו ציור היסטורי והוא דורש רק כשרון טכני ואת היכולת לחקות את הטבע.     המקור לדעות אלו הם הדיונים המדעיים של המאה ה18 על רוחן וגופן של נשים, הרחם הפך להיות האיבר שמופ...

ציפורים בגיל- תערוכת פיסול ציפורים במוזיאון הארץ

השנה נענתי לקריאה של  שלומית חפר  להצטרף למדריכי קרמיקה  שעובדים עם בני הגיל השלישי ברחבי הארץ, להשתתף בתערוכה שתתקיים במוזאון ארץ ישראל. פניתי עם הרעיון ל תמר רום   ממחלקת הרווחה במועצה אזורית באר טוביה. תמר  התלהבה והוציאה את כל הרעיון אל הפועל. במהלך השנה עברתי ב 8 מושבים וקיבוץ אחד ברחבי המועצה ופגשתי את הנשים הנהדרות שמשתתפות בפעילות במועדונים שבישובים. במהלך שני מפגשים יצרנו ציפורים  מושבניקיות- ציפורים בעלות אופי חקלאי. מפגש אחד הוקדש  להצגת הנושא והכנת הציפורים ומפגש שני לצביעתן בצבעים עליזים. העבודה  היתה מאתגרת בשל העובדה שעברתי בין המושבים עם "סטודיו נייד", סוחבת חימר וכלי עבודה וחוזרת עם ציפורים צבועות ויבשות אל הסטודיו. אך מעבר לזה המפגשים היו שמחים ועליזים, כשנשים שלרובן זוהי ההתנסות הראשונה עם החומר נהנו מהחידוש ומהאתגר ונתנו ליצירתיות שלהן ביטוי. התערוכה נפתחה באופן רשמי ביום חמישי 6.7.2017 ותימשך עד אוקטובר 2017. מתוך טקסט התערוכה:" במשך השנה האחרונה עמלו כ-2,500 אזרחים ותיקים, פסלים ויוצרים בקרמיקה ביותר מ-100 מרכ...

עץ משפחה משפחת קריף