מי שעוקב אחרי הבלוג הזה יודע כבר שהשנה הייתי חלק מקבוצת קרמיקאיות (וקרמיקאי אחד) שנפגשה פעם בחודש בבית בנימיני בהנחייתה של עירית אבא. עבורי כל מפגש היה משמעותי, מרתק ומלמד לא רק ברמה הטכנית אלא גם ובעיקר ברמה הרעיונית מכיוון שעירית אתגרה אותנו לחשוב אחרת, לא לפחד לנסות ולשבור את המוסכמות הקבועות שאנחנו שבויים בהן.
למפגש הסיכום כל אחת התבקשה ליצור מערכת. המילה מערכת מטעה. קרמיקאי רגיל למילה 'סט'- מספר כלים תואמים וזהים. אך מערכת היא דבר אחר ושונה- הכוונה היא לכלים שונים זה מזה, שעובדים יחד למטרה משותפת כמו למשל מערכת לארוחת בוקר: צלחות, כוסות, כלי הגשה וכו'. כמו בכל קבוצה, לכל אחת הייתה הפרשנות משלה למילה ואת התוצאות ניתן לראות כאן בהמשך. מפגש הסיכום התחלק לשני חלקים: הראשון בבית בנימיני, בו לא נכחתי לצערי, אך לשמחתי הרבה עירית הזמינה אותנו לסטודיו שלה בירושלים ביום שישי בבוקר למפגש סיכום נוסף.
הסטודיו של עירית נמצא צמוד לשוק מחנה יהודה שביום שישי הוא עמוס אנשים מכל המינים והסוגים וזו חוויה בפני עצמה. המפגש עצמו היה כמובן מלווה באוכל משובח לרוב, כשכל אחד טרם את חלקו. רוני ארמוזה הביא ממולאים מדהימים בקדרה מעשה ידיו כמובן. המתכון כפי שהוא שלח לי אותו מצורף בסוף.
אחת מאלה הגיעה אלי הביתה |
אחת ממסעדות השוק. |
אני שמחה להציג כאן את עבודות הסיכום של חברותי למפגשים. כל אחת עשתה דרך מיוחדת משלה
הדס בן חיים |
אביבה קריספל |
אירית גבריאלי אמיתי |
נעמי געש |
רוני ארמוזה |
רונה אנגלסברג |
עוד מערכת של נעמי געש |
אביטל אביטל (זה השם , לא טעות) |
שרית רשף |
המערכת שלי- בצילומים לא מוצלחים |
ועכשיו למתכון של רוני ארמוזה לקדרת ממולאים
מבחר ממולאים
כמות לסיר בינוני
(בגודל הקדרה שהבאתי).
רכיבים:
ירקות למילוי: עלי
גפן (טריים או משומרים), סלק קטן, חצילים קטנים, לפת, קישואים עגבניות, בצל וכו').
1-2 עגבניות.
1.5 כוסות אורז
(בהתאם לגודל המשפחה ו/או התיאבון) מבושל חצי בישול (על כל כוס אורז כוס מים, לבשל
עד שהמים נספגים).
עשבי תיבול קצוצים –
כוסברה, פטרוזיליה ונענע (כ-3/4 חבילה מכל סוג).
צימוקים ו/או
חמוציות ו/או צנוברים (כולם או חלקם פה - לא כל המוסיף גורע).
תבלינים: פלפל שחור
גרוס ומלח לפי הטעם (אני שם לפחות כפית פלפל שחור).
כפית חוואיג'.
כפית כמון.
כפית קינמון לא
חובה.
אם רוצים בשרי: 300
גרם בשר טחון מטוגן עם בצל ומתובל, אפשר עם קינמון יוצא נהדר.
חצי כוס שמן זית.
חצי כוס מיץ לימון.
אופן ההכנה:
הכנת הירקות:
עלי גפן – אם הם
טריים: לחלוט את העלים במים רותחים.
לרוקן את החצילים,
קישואים סלק, לפת.
בצל – לקלף לקצוץ את
הקצוות, לעשות חתך לאורך הבצל על האמצע, לשים במיקרו גל עם קצת מים ל- 20 דקות עד
שמתרכך. לקרר ולקלוף את העלים.
לערבב את כל חומרי
המילוי: אורז עשבי תיבול הצימוקים, חמוציות וצנוברים (אם זה בשרי להוסיף את הבשר).
למלא את הירקות, לא
לדחוס כי האורז מתנפח.
את עלי הגפן להניח
עם הצד החלק למטה לשים כף מילוי, לגלגל קצת ולקפל את הצדדים ולהמשיך לקפל מהודק.
את הגלדים של הבצל –
הם כבר מכופפים חצי דרך למלא ולהדק.
לחתוך את העגבניות
לפרוסות ולהניח בתחתית הסיר, להוסיף שתיים שלוש כפות שמן זית.
לסדר את הסיר תוך
כדי המילוי, תחילה את הירקות הקשים: סלק, לפת, חצילים, קישואים ולמעלה את עלי הגפן,
הבצל והעגבניות.
לערבב חצי כוס שמן
וחצי כוס מיץ לימון טבעי עם קצת פלפל שחור ומלח.
לשפוך מלמעלה, להניח
צלחת כבדה על כל הממולאים- אל תשאלו אותי למה ככה למדתי מהדודות.
להביא לרתיחה (אם זה
קדרת חרס אין צורך להרתיח) ואחר כך להנמיך את האש לשעתיים שלוש לבדוק מיידי פעם
שיש מים אם לא להוסיף מים רתוחים. אם זה בתנור אז בטמפרטורה 90-100 מ"צ, ופה
חשוב לבדוק שיש נוזלים כי התנור מייבש יותר.
בתאבון !!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה
אשמח לשמוע את דעתך